Löjromsmeny/vinprovning/höstmarknad/julmeny

Avsmakningsmeny med nyfångad löjrom från Kalix

Fredag samt lördag den 30 och 31 oktober (Allhelgonahelgen) bjuder vi in gästkock Peter Brolin som serverar en avsmakningsmeny med löjrom från Kalix som röd tråd, löjrommen kommer från vår leverantör Bondhamns Fisk som ligger några km från Gamla Affären.

Han driver en matstudio i Hälsingland och har erfarenhet som Nobelkock samt arbetet i Åre under WM som delaktig i VIP området. Peter har erhållit ett flertal priser för sin matlagning. Peters middagar är alltid fullbokade och uppskattade.

Fredag den 30 oktober klockan 1700 – 2200

Lördag den 31 oktober klockan 1700 – 2200 FULLBOKAT

Avsmakningsmeny 1200 kronor och vinpaket 400 kronor/ alkoholfritt 200 kr

Anmälan sker genom att mejla en bokning till info@gamlaaffaren.nu. Vi kommer endast ha 18-20 platser per kväll för att säkerställa avstånd mellan borden enligt FHM:s regler.

Ange namn, mejl, telefon, antal och datum. Allergier kan endast anpassas till viss del och måste föranmälas. Vi bekräftar er bokning via mejl/online

After Work med mousserande vinprovning

Vi gör om succén från i september med en AW med mousserande vinprovning, två val pasta att välja mellan, 4 små desserter på fat samt kaffe. 550 kr per person.

Vi börjar gemensamt klockan 1730 med en vinprovning inklusive lite “skola” för att skapa intresse för den mytomspunna och festliga drycken med miljontals bubblor i varje flaska. Boka online på hemsidan. OBS! Gemensam start kl 1730.

Höstmarknad

Söndagen den 15 november klockan 12-16 arrangerar vi en mysig höstmarknad med lite blandat utbud och trevlig stämning. Vi hyr de fina borden från Norra Berget och sprider ut dem på vår gårdsplan för bästa möjliga spridning. Vi serverar lunch och fika, varma drycker och goda viner. “Knallar fylls på eftersom”.

Handtovade vantar, handsydda väskor, broderade hundhalsband att beställa, hembakat bröd och godsaker, Bondhamns Fisk, MadebyElmas kommer med läckra arbeten i lera, Lövbergs Gårdsproduktion kommer med ostar, hembakade segkakor.

Julmiddag avsmakningsmeny på italienskt vis.

Lördag den 5 samt 12 december serverar vi ett trevligt alternativ till julbord. 5-6 serveringar under några timmar samt förslag tillhörande drycker.

Vi öppnar klockan 1700 och rekommenderar ankomst senast 1900. Om det är fullt via vår ONLINE bokning kan ni mejla så kanske vi kan ta emot er ändå.

Pris per person 495 kr

Välkommen!

Jullunch på italienskt vis.

Torsdagar och fredagar 3,4,10,11 december kl 1130-1600.

250 kr

Boka via vår ONLINE bokning på hemsida.

Vinprovning.
Vi importerar italienska viner från små familjeägda kvalitetsgårdar sedan 2011 och brinner för kunskap, goda smaker och trevliga stunder. Vår importrörelse återfinner ni på http://www.italygross.se . Vi arbetar huvudsakligen mot restaurangmarknaden men alla viner går att köpa vi Systembolagets privatimport.

Vinprovning på Gamla Affären sker i stora och små sammanhang. Ibland har vi stora provningar för en förbokat grupp och jag, Susanne, håller i provningen med min kunskap som Sommelier samt vinimportör.

Du kan alltid prova vin hos oss vid ditt bort i samband med besök och middag. Vi har tagit fram en vinprovarfolder som guidar dig genom provning och vi assisterar vid bordet. Sällskap från två personer och uppåt går utmärkt.

Pris fyra röda viner inkl. antipastitallrik (förrätt) 250 kronor

Företagslunch eller middag? Mejla din förfrågan