Löjromsmeny/vinprovningar/aktiviteter

Avsmakningsmeny med nyfångad löjrom från Kalix

Fredag samt lördag den 30 och 31 oktober (Allhelgonahelgen) bjuder vi in gästkock Peter Brolin som serverar en avsmakningsmeny med löjrom från Kalix som röd tråd, löjrommen kommer från vår leverantör Bondhamns Fisk som ligger några km från Gamla Affären.

Han driver en matstudio i Hälsingland och har erfarenhet som Nobelkock samt arbetet i Åre under WM som delaktig i VIP området. Peter har erhållit ett flertal priser för sin matlagning. Peters middagar är alltid fullbokade och uppskattade.

Fredag den 30 oktober klockan 1700 – 2200

Lördag den 31 oktober klockan 1700 – 2200

Avsmakningsmeny 1200 kronor och vinpaket 400 kronor/ alkoholfritt 200 kr

Anmälan sker genom att mejla en bokning till info@gamlaaffaren.nu. Vi kommer endast ha 18-20 platser per kväll för att säkerställa avstånd mellan borden enligt FHM:s regler enligt nedan bordsstorlekar:

30 oktober

1 bord x 6-7 personer

1 bord x 4 personer

31 oktober

1 bord x 6-7 personer

1 bord x 4 personer

Vi uppdaterar tillgängliga bord eftersom. Din bokning måste bekräftas av oss innan du har ett bord.

Ange namn, mejl, telefon, antal och datum

Allergier kan endast anpassas till viss del och måste föranmälas

Vinprovning.
Vi importerar italienska viner från små familjeägda kvalitetsgårdar sedan 2011 och brinner för kunskap, goda smaker och trevliga stunder. Vår importrörelse återfinner ni på http://www.italygross.se . Vi arbetar huvudsakligen mot restaurangmarknaden men alla viner går att köpa vi Systembolagets privatimport.

Vinprovning på Gamla Affären sker i stora och små sammanhang. Ibland har vi stora provningar för en förbokat grupp och jag, Susanne, håller i provningen med min kunskap som Sommelier samt vinimportör.

Du kan alltid prova vin hos oss vid ditt bort i samband med besök och middag. Vi har tagit fram en vinprovarfolder som guidar dig genom provning och vi assisterar vid bordet. Sällskap från två personer och uppåt går utmärkt.

Pris fyra röda viner inkl. antipastitallrik (förrätt) 250 kronor

Höstmarknad

Söndagen den 15 november klockan 12-16 arrangerar vi en mysig höstmarknad med lite blandat utbud och trevlig stämning. Vi kommer sprida ut borden och arbeta med spridning av gäster så alla känner sig trygga hos oss. Vi serverar lunch och fika, varma drycker och goda viner. “Knallar fylls på eftersom”.

Handtovade vantar, handsydda väskor, broderade hundhalsband att beställa, hemgjorda marmelader, hembakat bröd och godsaker,Bondhamns Fisk, MadebyElmas kommer med läckra arbeten i lera.

Välkommen!

AW med mousserande vinprovning.

Fredagen den 2 oktober klockan 17-22

Lär dig allt om hur bubblorna skapas med de olika metoderna och smaka vin från olika delar av världen.

Vinprovning 4 sorters viner

Två olika pastarätter att välja mellan och hembakad focaccia

4 små desserter. Du behöver inte ens välja-:)

Kaffe/te

Pris: 550 kronor

Anmäl dig på mejlen och försök i möjligaste mån skapa sällskap med ett antal vänner. På så sätt kan vi utnyttja borden fullt ut inomhus med möjlighet till distans enligt rekommendationer.

Namn, antal, mejl, telefonnummer, ev allergi

Välkommen!